Untul de shea este extras din nucile arborelui de shea si contine vitaminele A, E, K, acizi grasi( oleic, palmitic, linoleic, stearic, omega6, omega9), butirospermol, fitosteroli, latex, amirine si nu este recomandat persoanelor alergice la latex.
Acesta se poate gasi sub forma rafinata sau nerafinata, insa eu prefer varianta nerafinata deoarece nu contine alte substante chimice.
De ce imi place untul de shea?
Este ”multifunctional”, nu costa mult si poate fi folosit ca ingredient de baza in prepararea diferitelor masti, creme( nu iti fa griji, nu dureaza mult). Daca nu vrei sa cheltui multi bani pe mastile de par, cremele antirid si de corp, untul de shea este solutia.
Poti folosi acest produs pentru:
par: se aplica pe toata lungimea parului si pe scalp timp de 30 de minute( nu patesti nimic daca il tii mai mult), dupa care folosesti samponul si balsamul. Am citit ca se tine in palme ca sa se topeasca, insa daca ai face asta te-ar apuca ziua de maine si nici nu ai avea cum sa ti-l aplici pe tot parul. Iau cat cred ca am nevoie din untul de shea si il pun intr-un recipient, iar dupa ce s-a fiert apa, mut recipientul in apa fierbinte si il acopar cu un prosop. Untul se topeste in cateva minute si dupa aceea il aplic pe lungimea parului. Poti sa il aplici si doar la varfuri sau numai pe scalp, insa pe scalp nu e recomandat daca ai parul gras, insa e foarte bun daca ai scalpul uscat sau matreata. Bineinteles, nu ti se va duce din par daca samponezi doar o data, insa cu doua samponari rezolvi problema.
corp: se aplica ca atare pe pielea curata, care va deveni mai catifelata
maini: tine locul cremei de maini, dar e potrivit si altor zone unde ai pielea uscata
riduri: iti poti prepara o crema anti-rid in combinatie cu ulei de argan
bebelusi: poti aplica pe zonele iritate cauzate de scutece
vergeturi:poate fi folosit si in timpul sarcinii, deoarece nu contine ceva ce ar putea dauna tie sau bebelusului, dar si dupa. Daca il folosesti cu regularitate previne vergeturile
fata: este foarte bun iarna deoarece protejeaza pielea de frig si il poti aplica si pe buze. Nu se recomanda persoanelor. cu ten gras. Ca si crema de noapte il poti folosi in combinatie cu ulei de avocado, iar pentru tenul uscat si/sau matur e recomandat in combinatie cu uleiul esential de morcovi.
expunerea la soare: stim ca soarele usuca pielea, prin urmare untul de shea e binevenit
ranile mici de piele, erupţii cutanate, eczeme, dermatite
Untul de shea il poti gasi la diferite preturi, insa se invarte la 20 de lei. Am vazut si la 80lei, pardon, 79.00, insa nu cred ca face ceva in plus. Iti voi da link-uri cu preturi acceptabile pentru a nu cauta sapte pagini pe google, cum imi place mie sa fac. Am vrut sa imi cumpar de pe net si am salvat cateva pagini ca sa stiu unde sa ma intorc atunci cand voi vrea sa imi cumpar:link 1, link 2, link 3
sau gasesti in partea dreapta link-ul catre organik shop( costa 22 lei).
In Timisoara l-am gasit cu greu. Am intrebat de untul de shea pe la tot felul de magazine bio, farmacii, ma uitam prin diferite magazine care aveau si creme si nimic. Intr-un final am gasit la un magazin bio care se afla pe una din stradutele din spatele hotelului Timisoara, nu imi amintesc cum se numeste, dar e mare magazinul.
Sfatul meu: decat sa iti iei creme de corp, sampoane, balsam si alte produse ce contin unt de shea( nici 30%), mai bine cumpara doar unt de shea.